Logo Facebook
FORSIDEN TRAINEEPROGRAM KARRIERENYHETER KARRIERETIPS OM TRAINEEGUIDEN.NO

Large Slik blir du utvalgt som trainee

Hvorfor skal bedriftene velge akkurat deg? I følge ekspertene er det ikke bare gode karakterer og brennende engasjement som gjelder. 

Slik blir du utvalgt som trainee

Hvorfor skal bedriftene velge akkurat deg? I følge ekspertene er det ikke bare gode karakterer og brennende engasjement som gjelder.

Har du gode karakterer, stå-på-vilje og høye ambisjoner? Flott. Men det er ikke nok i seg selv. For at bedriftene skal falle for nettopp deg, kommer det også mye an på hvem du er, hvilke verdier du har og hvordan du behandler dine medmennesker.

Verdigrunnlaget avgjører
– Selvsagt ser bedriftene etter studenter med gode karakterer. Men i motsetning til konsulentfirmaene som ofte ser utelukkende på dette, er bedriftene som leter etter traineer opptatt av at personen i tillegg har holdninger og verdier som matcher deres egne, forteller Aase Skadsdammen. Hun er tidligere traineekoordinator i Orkla og jobber nå som bedriftsrådgiver og bistår ulike organisasjoner med oppstart eller videreutvikling av traineeprogrammer.

Bør ha ledertrekk
Dine menneskelige verdier er også viktige med tanke på hvilket ansvar du sannsyneligvis kommer til å få i fremtiden. Bedriftene ønsker seg ofte ledertyper, og ansetter gjerne traineene i lederstillinger etter endt traineeprogram. – I tillegg til faglig kompetanse må du derfor ha de personlige egenskapene som trengs for å være en god leder og bidra til å skape en positiv arbeidskultur, forteller Skadsdammen.

Krav og kriterier
I følge Aase Skadsdammen og prosessansvarlig for traineeprogrammet Maritim Trainee, Tom Kleppestø, bør du som trainee oppfylle følgende kriterier:

- Åpen og sosial
- God til å kommunisere
- Analytisk
- Ha sterk gjennomslagskraft
- Relasjonsbygger
- Teamorientert
- Operativ og praktisk
- Fleksibel
- Løsningsorientert
- Konversielt tenkende og forretningsorientert
- Faglig dyktig
- Nysgjerrig