Logo Facebook
FORSIDEN TRAINEEPROGRAM KARRIERENYHETER KARRIERETIPS OM TRAINEEGUIDEN.NO

Large Sjefen googler deg

Terskelen for å publisere bilder fra firmafesten, dagbøker og porno på internett blir stadig lavere. Samtidig har ledere og rekrutteringsselskapene fått øynene opp for søkemotorer. Konsekvensen kan være en ødelagt karriere!

Flere og flere nordmenn risikerer å bli vraket fordi det ligger ufordelaktig informasjon om dem på internett, sier prosjektsjef Heidi Arnesen Austlid i IKT Norge. Hun er spesielt bekymret for unge som publiserer bilder uten å tenke 10 år frem i tid.

- Vi vet at arbeidsgivere og rekrutteringsbyråer søker på internett etter informasjon om jobbsøkere. Konsekvensen kan være en ødelagt karriere, sier Heidi Arnesen Austlid.

Hun oppfordrer jobbsøkere til å være varsomme med hva de publiserer på internett.

- Jeg anbefaler alle å søke på seg selv i blant. Skulle du være uheldig å finne negativ informasjon bør du kontakte produsenten bak nettsiden. Det du selv har lagt ut kan du selv slette, men bilder og opplysninger kan være brukt av andre, forteller Heidi Arnesen Austlid.

Fant kriminell jobbsøker
Terje Vidar Fjellbekk i rekrutteringsselskapet Fjellbekk AS benytter søkemotorer i jakten på kandidater til ledige stillinger. Han har siden 1989 arbeidet med rekruttering og lederutvelgelse som spesialfelt.

- Vi benytter sjelden søkemotorer på internett i rekrutteringsprosessen, men ser helt klart nytteverdien, sier Fjellbekk.

- I et tilfelle fant vi opplysninger om at en jobbsøker var involvert i kriminell virksomhet. Vi var ikke klar over dette før vi foretok et søk på internett, sier Fjellbekk.

Lederutvelgeren er overbevist om at bruk av søkemotorer vil øke betydelig i tiden fremover.

Hopland Googler deg ikke
Steinar A. Hopland i Hopland Lederrekruttering og Rådgivning benytter ikke google eller andre søkemotorer i forbindelse med rekrutteringsoppdrag. Hopland har mer enn 20 års erfaring fra Executive Search og regnes som en av landets fremste på lederrekruttering.

- Vi har god kontakt med ledere og har opparbeidet oss god oversikt i markedet etter å ha jobbet med lederutvelgelse i mange år. Vi rekrutterer ledere og styremedlemmer. Vi jobber nok annerledes enn mange andre i bransjen som kanskje benytter internett mer aktivt, sier Hopland til Karrierelink.no

Han forteller til Karrierelink.no at selskapet har god oversikt over aktuelle kandidater gjennom blant annet egen CV bank og dyktig researcher i selskapet. Hopland synes det er en trist tendens hvor spesielt unge blamerer seg på internett og vet om tilfeller hvor det har fått alvorlige konsekvenser. Hopland tar sterk avstand fra denne kulturen.