Logo Facebook
FORSIDEN TRAINEEPROGRAM KARRIERENYHETER KARRIERETIPS OM TRAINEEGUIDEN.NO

Large Nordens tøffeste traineeprogram

I mediekonsernet MTG kan du som trainee regne med en arbeidstid som gir deg blek hud og mørke ringer under øynene.

Svenske Johan Lilja jobber for tiden som management trainee ved Oslokontoret til MTG.

Det nord europeiske mediekonsernet søker i disse dager personer til sitt traineeprogram gjennom en utradisjonell søknad med overskriften ”den nakne sannhet”.

I annonsen kommer det frem at selskapet, i motsetning til andre bedrifter, holder seg til fakta og beskriver stillingen akkurat som den er. I følge annonseteksten vil arbeidstiden i MTG gi deg blek hud og mørke ringer under øynene. Du må også kunne være tilgjengelig fra mandag til søndag 24 timer i døgnet og flere av arbeidsoppgavene er banale (lage kaffe og ta kopier). Du kan heller ikke regne med ros eller noen form for støtte, står det skrevet i annonsen.

Store karrieremuligheter
Svenske Johan Lilja jobber for tiden som management trainee ved Oslokontoret til MTG og synes annonseteksten gir et godt bilde av traineeprogrammet.

- Det er veldig hardt og lange dager som trainee i MTG. Dette trainee programmet er nok det hardeste i hele Skandinavia, men også stedet hvor du har muligheten til å stige raskest på karrierestigen, sier han i intervjuet med Karrierelink.no.

I følge annonsen kommer det frem at flere bedrifter vil stå i kø for å ansette deg, hvis du velger å forlate MTG. Velger du å bli i mediekonsernet vil du betraktes som en helt og komme til å få mer ansvarsfulle oppgaver enn du tør drømme om, ifølge annonseteksten.

- Karrieremulighetene i MTG er meget gode. Tidligere traineer har i dag ledende stillinger som direktører og ledere for konsernets aktiviteter rundt om i Europa, forteller Lilja.

Lilja forteller at programmet har et høyere tempo enn andre skandinaviske traineeprogram som for eksempel traineeprogrammet til konkurrenten Schibsted.

Søkere må du være forberedt på å flytte til et annet europeisk land på kort varsel. MTG er et ledende nord-europeisk mediekonsern innen TV, radio, aviser- og internettbransje, samt flere andre medierelaterte områder. Noen av varemerkene er blant annet TV3, Viasat, TV1000, CDON og TV-Shop. Selskapets hovedkontor ligger i Stockholm og MTG er notert på Stockholm-børsens O-liste.

MTG leter rundt om i Europa etter de beste av de beste og konkurransen for å få en plass på Trainee programmet er veldig hard. I tillegg til at du har akademisk utdanning og er kreativ, selvstendig og sosial, krever MTG at du er en ”street-fighter”, en tøff ”doer” som tar utfordringer og får ting gjort uansett motstand. Høres dette fristende ut?

Søknadsfristen er 30.oktober og eventuelle spørsmål besvares av konsernets trainee døgnet rundt.