Logo Facebook
FORSIDEN TRAINEEPROGRAM KARRIERENYHETER KARRIERETIPS OM TRAINEEGUIDEN.NO

Large Dette bør du vite før du søker et traineeprogram

Vil du bli trainee? Før du søker et traineeprogram bør du være godt forberedt på hva du har i vente. Ekspertene gir deg rådene du trenger.

Nye traineeprogrammer dukker stadig opp. Fordelen er at du har større valgmuligheter, ulempen er at det blir vanskeligere å velge rett program. Ikke alle selskaper tilbyr like gode muligheter, og ikke alle innfrir løftene de gir på forhånd. Dessverre. Gjør derfor grundig research før du søker et program, og ikke kast deg over første og beste tilbud. Karrierelink har snakket med to eksperter på området: Prosessansvarlig for traineeprogrammet Maritime Trainee, Tom Kleppestø, og tidligere traineekoordinator i Orkla, Aase Skadsdammen, som nå jobber som bedriftsrådgiver og bistår ulike organisasjoner med oppstart eller videreutvikling av traineeprogrammer. De anbefaler deg å gjøre følgende før du søker et traineeprogram:

1) Vit hva du går til: - Tenk grundig gjennom hva et traineeprogram innebærer, råder Tom Kleppestø. – I motsetning til en vanlig jobb, vil du i et traineeprogram rotere mellom ulike stillinger innenfor bedriften. Derfor krever det at du er svært fleksibel og tilpasningsdyktig. Vær også litt forberedt på misunnelse fra bedriftens øvrige ansatte fordi du som trainee vil oppleve privilegier utenom det vanlige, forteller Kleppestø.

2) Finn ut hva som forventes av deg: Det stilles høye krav til deg som trainee, de forventer at du yter ekstra. – Bedriftene ser etter ledertyper og vil ofte ansette traineene i nøkkelposisjoner etter endt traineeprogram. Derfor må du som trainee kunne skaffe deg et godt overblikk av bedriften slik at du kan nyttiggjøre deg denne erfaringen og kunnskapen i din videre karriere, sier Kleppestø. I tillegg til den faglige kompetansen, er dine personlige egenskaper høyt vurdert. – Du må ha høy sosial intelligens, være god på relasjonsbygging og ha evne til å forstå og behandle mennesker fra både egen og fremmede kulturer, sier han.

3) Velg med omhu: – Coorporate branding har blitt stadig mer populært. Flere og flere bedrifter syneliggjør seg som arbeidsgivere og jakten på unge dyktige arbeidstakere har hardnet til. Dette er selvsagt til stor fordel for studentene, men ulempen er at det blir vanskeligere å velge rett, påpeker Aase Skadsdammen. Dessverre viser det seg at noen bedrifter ikke holder det de lover, og det har også hendt at traineer har blitt ansatt kun som billig arbeidskraft. For å unngå slike skuffelser, anbefaler Aase Skadsdammen og Tom Kleppestø å sjekke at traineeprogrammet oppfyller følgende kriterier:

- Tilby minimum 3 roteringer innenfor bedriften
- Gi god oppfølging av traineekoordinator
- Tilby egen mentor
- Lederne du som trainee blir plassert under bør være kvalitetssikre og gode coachere
- Ha en klar plan med din stilling som trainee
- Tilbud om utenlandsopphold
- Utviklingstiltak på tvers av stillinger og bedrifter hvor alle traineene kan utvikle seg innenfor sentrale fagområder.

4) Snakk med tidligere traineer: Kontakt bedriftens tidligere traineer, og still dem spørsmål om hvordan de har hatt det, hva de har lært, fordeler og ulemper ved programmet, og om hvilke karrieremuligheter det har åpnet for dem i ettertid.

5) Bli kjent med bedriften: Les årsapporter og finn ut hvordan forretningsutviklingen deres har vært, hvordan de tenker strategisk og om de tenker langsiktig. – Det er avgjørende at bedriften tenker langsiktig. Som trainee stiger du nemlig ikke like raskt i gradene, og dermed blir det ekstra viktig at bedriften har en langsiktig plan både for bedriften i seg selv og for deg som trainee, sier Skadsdammen. Hun anbefaler i tillegg å bli kjent med bedriftens verdigrunnlag og kultur. – Dette er svært viktig for både din egen og deres trivsel, sier hun.